Optredens

 

 

 

 

17/03/2018 Effe Heffe, Pulle

30/07/2018 Crumb

14/07/2018 Nijlen Op Het Plein

15/07/2018 Mumoza

08/08/2018 Zomer Van Balder

15/09/2018 Plattelandsfestival

22/09/2018 Festival Pulderbos

31/10/2018 Monsternight Cafe het centrum

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in CRUMB land? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig de laatste nieuwtjes.
email adres:
Geef deze code in:
woensdag
apr252012

WE ARE BACK !!!!!

Beste vrienden van Crumb,

Het jaar is traag ingezet. Gezondheids problemen allerhande hebben voor wat emotie en commotie gezorgd, maar we zijn er terug klaar voor. Het bewijs was het grandioos optreden in Café de Roskam in Nijlen van een paar weken geleden. En dan was onze rockgodin Elice nog niet eens van de partij.  Moet je ni vragen hoe goed in form we waren.

Dus ladies and gentlemen:

 

WE ARE BACK!!

 

De agenda loopt lekker vol. Maar er zijn nog genoeg gaten om menig organisator een kans te geven ons te boeken. De rapste zullen de eerste zijn .. Of iets van die strekking. Vooral niet twijfelen.

Nieuw en spannend dit jaar: We treden op voor de Harley-Davidson,  Buell & Indian club op 3 augustus, ter ere van hun jaarlijkse rally in Retie. Misschien komen we nog vrienden van Herakles tegen. Dat is weeral zes jaar geleden dat  we daar mochten spelen. Zijn die ons vergeten of wa? Van de Vetfrakken hebben we dit jaar nog niks gehoord. Die zullen ons toch nog ni beu zijn na vier jaar achter mekaar?  We wachten geduldig af…

Als je toevallig een motorclubje in je tuin hebt of zo.. Crumb is de ideale band om jullie treffens, rallys, beurzen of wa weet ik ni allemaal op te vrolijken. Vraag het maar aan de Vetfrakken. En die gasten weten wat feesten is. 

Terug Na Fir Bolg dit jaar. Laat Werchter maar voor wat het is. Een authentiek festival gaat door in je achtertuin, in Vorselaar. Het is folk, maar het is ook veel meer dan dat. Een uitgelezen bende muzikanten en zangers en zangeressen treedt er op. Daar mag Crumb niet ontbreken dachten de wijze dikke mannen van Na Fir Bolg. En voorwaar, Crumb staat op de affiche. Hoera hoera hoera, driewerf hoera!!

En of we Pulderbos nog kunnen verrassen? Natuurlijk kunnen we dat. Onze playlist is zo dynamisch en flexiebel dat we fris zullen klinken als nooit te voren. Waar? Op de grandioze meifeesten!!! Dit keer voor de verandering in de maand mei. Op de 19de. Das gemakkelijk. Oei vlak bij mijn huwelijksverjaardag. Als dat maar geen spanningen gaat geven.

Over spanningen gesproken .. In het begin van het jaar moesten we in open lucht optreden  voor de Chiro van Oevel. In het midden van de week. Maar wind en regen, noem het maar storm hebben dit feestje verhinderd. Dat was de tweede maal dat we deze jonge sympathieke mensen moesten ontgoochelen. Maar we hopen dat ze de moed niet opgeven. Misschien eens proberen een open lucht event te organiseren in de zomer. Het kan zijn dat het  weer dan wat beter is. Maar niets is zeker schiet me ineens te binnen met droefheid in het hart.

Even de kluts kwijt, dus tijd om dit briefje te beeindigen.

Hou de agenda in het oog en we zien mekaar op de volgende.

Cheers,

Paul

vrijdag
dec162011

Crumb wenst de fans leuke feestdagen

Beste Crumbfan,

 

We houden het voor dit jaar voor bekeken, maar op 3 januari 2012 staan we terug paraat. Dit maal in het onontgonnen Oevel. Daar zullen we nog wat mensen gaan bekeren tot het Crumb fandom.  Jij bent trouwens ook uitgenodigd in de kerstkroeg van de Chiro aldaar.

De optredens rollen ondertussen binnen. Daarom een oproep tot de organisatoren: Wacht er niet te lang mee om Crumb vast te leggen want eerst is eerst. Het zou jammer zijn moesten we al andere verplichtingen hebben op je  favoriete datum.

 

Ik hou het kort want ik moet gaan shoppen met mijn madame.

 

Leuke feestdagen!!

Paul

dinsdag
jul262011

Nijlen zomert en Crumb zegeviert

Beste vrienden van Crumb,

Nijlen zomerde er weer op los het afgelopen weekend. De organisatie had ervoor gekozen om een zondag te programmeren met Nijlense groepen. Dat was goe gezien van het management van Nijlen Zomert. (in het vervolg afgekort to NZ) Lokale bands brengen de organisatie vele voordelen: De vervoersonkosten zijn minimaal. Dus de groepekes zijn goedkoper. Eigen volk trekt eigen volk, Dus er zal meer verteer en vertier zijn, Men spreekt dezelfde taal: Dus men begrijpt mekaar beter . Dat kan wel eens een probleem vormen als er west Vlamingen of Limburgers opduiken. Om nog maar te zwijgen van den Amerikaan, den Engelsman, den Duits of - o ramp - den Waal. Dan kan het aardig mis lopen.

Geen uilen die mannen van NZ. Dat was vree goe gezien, mo vent toch.

Den Andrew had zaterdag de weergoden aanbeden. En de weergoden hebben zondag Andrews gebed verhoord. Een mooie avond. Niet te warm niet koud. Niet te vochtig of te droog of te winderig. Perfecto.

We hadden het plan opgevat om het voorprogramma (de drie koningen nvdr) redelijk naadloos in Crumb te laten overlopen. Technisch bleek dat toch niet zo vlot te kunnen gaan als gedroomd, maar het publiek heeft  maar enkele minuutjes zoinder live muziek gezeten tussen de 3 kings en Crumb. Geen vervelende soundcheck waarbij kostbare tijd zou verloren gaan. Met dank aan Luc Baetens en co van SOTEC om dit technisch voor mekaar te krijgen. Goede communicatie doet wonderen.

De sound check ging dus door in de late namiddag op een leeg plein. En dat ging allemaal erg vlot. Sommige fans waren al afgezakt om zeker te zijn van een perfect plaatske op de eerste rij. Voor we het wisten zaten we in het Wit Huys aan tafel voor een fijn diner.  Het aantal gangen dat we voorgeschoteld kregen zou het fort van Kessel jaloers maken. Maar we mochten niet overdrijven. we moesten fit zijn voor de top prestatie die te leveren was.

Dus eerst genieten van de drie koningen en daarna vollen bak. Het plein was ondertussen al goed volgelopen. Wie Crumb nog niet moest kennen zou vanavond overtuigd worden. Een Nijlens diamant, maar geslepen door jongens en een meisje van Pulderbos en Vorselaer. Is dat poezie of niet?

Het werd weeral een fijn concert. Wat zeg ik? Het was een fenomenaal concert! Op facebook en dergelijk geven de mensen uiting van hun blijdschap en vreugde die ze tijdens het concert mochten ervaren. Er staan ook leuke filmpkes hier en daar, zodat je nog eens kunt nagenieten. En je zult zien dat Crumb een top live band is. Een festival zionder Crumb zou niet mogen bestaan….

Elice bracht een gesmaakte afwisseling in het testosteron geweld. Met kunde, talent, stijl en ballen (sic) stond de Queen of lust het publiek in te palmen. Daarna ging het feestje veel te snel verder. Met spijt in ons en uw hart moesten we stoppen. Een paar bisnummerkes konden nog net….  Moe maar voldaan werd er afgebroken en dan diende een fijne afterparty zich aan in de lokale Nijlense neringdoenerij. Er werd verbroederd en verzusterd dat het een lieve lust was. Wie er niet bij was kan alleen maar heel veel spijt hebben.

Maar Crumb komt terug. Volgende zaterdag in Ranst en een week later in Pulderbos… Kijk maar op de agenda.

Tot dan!

Paul van Crumb

 

Dank u Nijlen. U was een fijn publiek.

 

 

maandag
jun132011

Een ongeluk komt nooit alleen

Het boshoek festival heeft kennis gemaakt met  Crumb.  En waarschijnlijk de wijde omgeving ook. En men zal je komen vertellen dat het een fijn concert was.  Meer volk in de tent aan het einde van de show dan in het begin.  Dat is veel beter dan andersom natuurlijk. En verbazing in de blikken van de mensen die voor de eerste keer met  Crumb werden geconfronteerd.  Een mokerslag waar het moet, swingend als het kan.  En steeds met stijl en afwisseling.

Liep het allemaal perfect en foutloos en geolied?

Bijna...

Na het 3de nummerke ging er iets mis met  de snare drum. Dit kostbaar kleinood krijgt het, zoals bekend, hard te verduren  tijdens shows en repetities. Onze Luk is geen “stille” drummer. Met gevoel als het moet, maar hard waar het hard moet zijn en dan bedoelen we hard hard. Dat kon niet blijven goed gaan. Het ging dus goed fout in Boechout. (Een rijmpje is altijd meegenomen) Even de show onderbroken en hulp gezocht maar niet  direkt gevonden.  Handig als hij is, zette Luk - of Ceuppie voor de vrienden-  zich aan de reparatie. Met naald en garen werd de trommel vakkundig hersteld. met een schaar uit het magische koffertje van de techneut werd de herstelling  afgewerkt en  konden we verder. Deze korte pauze werd ons vergeven want het vervolg van de show was zoooo geweldig. Dat er enkele sportievelingen zich op het podium begaven om hun vreugde kenbaar te maken aan het grote publiek, stellen we op prijs. Thanks for the support, guys!

Terwijl de hemelse Clintons het op het 2de podium van Crumb overnamen, werd podium 1 vakkundig  en efficiënt ontruimd. De ervaren organisatie had helpende handen voorzien en alles stond in no time buiten. Algoe dat het ni regende denk ik nu. Of alles was nat. De krappe parking stond nu vol gerief en autoos en camionettes. Den Andrew moest zijn voertuig een beetje opschuiven om de Drie Koningen de kans te geven naar een volgende optreden te racen. Hij reed vooruit, niet beseffend dat het drumstel van Ceuppie, voor de gelegenheid ingepakt in donkere zakken, net voor zijn busje stond…  De basdrum gaf een geluid, anders dan wat we van dit soort instrument gewend zijn en Andrew voelde dat er iets niet klopte. Hij sprong uit de bus en tot zijn ontsteltenis begreep hij dat hij was ingereden op het slagwerk van onze Luk. Verslagenheid alom. Van de hemel in de hel. Voorzichtig werden de zakken met achtereenvolgens Basdrum, floortom en net herstelde snaredrum in de wagen geladen. Met respect werden de trommels warm onder een dekentje gelegd en met de nodige omzichtigheid onder escorte van 2 Zwaantjes naar Nijlen vervoerd. Een team van specialisten stond daar klaar om de nodige operaties uit te voeren op de gehavenden. Het verdict viel in de vroege uurtjes:  Amper schade. Het basdrum vel gescheurd, tot daaraan toe, maar verder alles operationeel. Een zucht van opluchting ging door de massa die in steun was komen opdagen aan de garage van Luk. Een applausje werd ontraden opdat we de mensen in de buurt niet zouden wakker maken. Nu kon iedereen zelf met een gerust hart gaan slapen.  Wel kort maar dan des te heviger.

Nu zijn we klaar voor de volgende. Weer een grote:  Nijlen Zomert op 24 juli. We rekenen weer op jullie steun.

Cu there

Paul van Crumb

donderdag
mei262011

Crumb zomert erop los

Beste Crumb fan,

 Een kleine pauze na de rock n’ roll bash is begrijpelijk want maandenlange voorbereidingen en een schitterende uitvoering zelf hadden hun tol geeist. Even afstand nemen en herbronnen. Een week op retraite, een week op survival (binnenkort op Discovery channel) een week team building en nog een militair sportkamp. Nu zijn we terug klaar voor het grote werk. De agenda is de moeite waard om te bekijken en te blijven bekijken. Waar we ooit speelden mogen we terug komen en waar we nog ni speelden awel daar mogen we nu de eerste keer spelen he. Want dat werkt allemaal aanstekelijk bij de organisatoren. Crumb trekt volk. Daar kun je mee uitpakken op een affiche. Amai nog ni.

 We zitten dus al behoorlijk volgeboekt tot het najaar, maar nog een plezant optredeke hier of daar in het Vlaamsche land of erbuiten willen we altijd in overweging nemen. Verlof met het gezinnetje is heilig voor ons, maar heiliger dan de paus is nu ook weer ni nodig, zeker in deze tijden van katholiek verval.

 De agenda is eenvoudig terug te vinden, maar toch nog wat meer uitleg bij wat komen gaat.

 Op 4 juni de ondertussen legendarische meifeesten in Pulderbos. Waarom meifeesten in  juni doorgaan weet ik ook niet , maar daar gaan we niet over zeveren. Dit is een thuis match en een thuis match rekent op supporters. Geen reden om niet te komen. Het zal weer hevig zijn zoals altijd maar met verrassende nieuwe nummerkes. Ik kan het weten:  Ik kom net terug van de repetitie. Kom vooral niet te laat en blijf zeker hangen op de afterparty.  Allemaal sympathieke mensen met Crumb T-shirts of tanktops (marcellekes voor de slechte verstaander). Ik denk dat er nog T-shirts ter beschikking zijn trouwens. Ik zal er meebrengen. Crumb wilt altijd iedereen gelukkig maken.

 Een weekje later, 7 keer slapen dus en we staan er terug. Dit keer in Boechout. Op den boshoek. Beste vrienden dat is het land van Bart Peeters en Hugo Matthijssen, van Jan Leyers en commisaris Krets. Wat die laatste muzikaal te beteken heeft weet ik ook ni precies. Den Boshoek zal in alle geval rocken. Er zijn trouwens nog andere plezante groepekes namelijk De Foorapen, onze vrienden The Clintons en Xzent. Ne coté dus waar we nog niet geweest zijn, maar Joe Pilar heeft er wa reclame gemaakt voor ons. We zullen ze niet ontgoochelen.We spelen tussen 21:30 en 23:00, een kind vriendelijk uur. Dus een babysit is niet nodig. Meebrengen dat kroost. Andrew zal vanaf 20 uur als springkasteel fungeren.

 Het is nog wel even van kant, maar toch al het vermelden waard: 24 juli Nijlen Zomert. Een totaal spektakel met in het voorprogramma de onvolprezen drie koningen (uit het oosten als je in Lier bent). Daar gaat een synergie van komen die op de festival weide van Nijlen (het kerkeplein nvdr) nog niet vertoond is geweest. Wat synergie betekent weet ik ook niet precies, maar ik vond het wel een lekker woord om hier te gebruiken. Dus veel volk, schitterend weer, eten en drinken en feestmuziek. Gewoon erbij zijn om achteraf geen spijt te hebben. En de inkom is niks, nul komma nul.

Dat de Vetfrakken een jubileum viering hebben op 30 juli mag in beperkte kring kenbaar gemaakt worden. En dat Crumb er weeral mag optreden vinden we heeeel plezant. Vanaf hier al gelukwensen van Crumb aan de lieve vetfrakjes.

 

Voila je bent weeral op de hoogte.