Optredens

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in CRUMB land? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig de laatste nieuwtjes.
email adres:
Geef deze code in:
maandag
jan232017

2017!!!

Dag allemaal,

De feesten zijn achter de rug, iedereen terug aan het werk en het nieuwe Crumb-jaar is aangebroken.

We kijken er naar uit!!

Op 11 maart starten we op Jos Rock en daar zullen we er een flinke lap op geven. En ... een weekje later geven we een geweldig Iers feestje in The Claddagh op Saint Patrick's Day ... je ziet ... we starten het jaar goed.

Hopelijk zien we jullie op de komende optredens!!

CU Crumb

maandag
feb082016

2016 we zijn er klaar voor !

Dag iedereen

Even laten weten dat we er klaar voor zijn en ons speeljaar zullen starten in de Ierse Pub van Lier ! 2015 was een heel leuk jaar en de optredens die we hebben mogen spelen vonden we meer dan fijn en waren best een goede start om de nieuwe bezetting beter te leren kennen! Er zullen een hele hoop nieuwe nummers de revue passeren waar menig hoofd op zal bewegen.

Voor de rest kan ik zeggen dat wij , CRUMB , hopen jullie te mogen begroeten ergens in de loop van het komende speeljaar ! CU.

 

zondag
mei312015

Goed gelanceerd!!!

Vrienden van Crumb,

De afgelopen optredens met de nieuwe bezetting waren er boenk op. Crumb staat er weer en de agenda begint vol te lopen. Geert voelt zich  in zijn sas in de tandem met Luc (De Haes) en ook in zijn sas op het podium. Sam kreeg gisteren heel veel bijval met zijn viool spel en Kathleen is een podiumbeestje met een stem als een klok.

Voila. Meer moet dat niet zijn.

In Retie waren ze erg blij met Crumb, we mogen eind augustus al terug komen naar dat dorp in de kempen.  Altijd fijn om te mogen terugkomen. Nee geen herexamens. Integendeel: Grote onderscheiding!

In Dessel kwamen we terecht op een ouderwetse kermis met een openlucht podium, veel drank en hoepapa en veel ambiance. Of ze Crumb zouden aankunnen? Zeker weten. Er werd gedanst en meegezongen, enkele dames ontpopten zich als backing vocals en Crumb hield het droog. De laatste drumslag was nog niet uitgestorven of het begon warempel te regenen. Niet plezant om in de regen

Op te ruimen. Gelukkig hadden we roadie Geert Tessens bij, die ondergetekende hielp met de techniciteit waar zo een Crumb optreden toch erg op steunt. De magische Crumbklank moet versterkt worden, gemixt, bedwongen,  gekleurd, enhanced (Ik weet niet wat dat tekent maar ik heb een enhancer in mijn rackje vandaar) , gegate (lees gegeet)  en geboost…. En het moet hard genoeg zijn om  leuk te zijn en zacht genoeg om de politie niet te alarmeren… lukte toch vrij aardig in Dessel. Buiten een probleempje met de gevoeligheid van 1 van de versterkers ging alles vanzelf. Gevoelig dat die versterkers soms kunnen zijn! Gelukkig heb ik een groot EQ dus dat zit wel  goed.

Gisteren een pro deo concert bij de vrienden van Joe Pilar. Een tegenprestatie voor bewezen diensten. Veel  plezant volk, een mengpaneel uit de periode van Woodstock, maar het marcheerde nog heel goed. De front was dik in orde, maar op het podium was het blijkbaar een gevecht met de omstandigheden. Tijdens een festival is het vaak roeien met de riemen die er zijn, mogen de groepen niet te veeleisend zijn en is de soundcheck periode ook erg beperkt. Vandaar. Smeekbedes van Andrew en Luc  om een beter podiumgeluid konden door uw geluidman niet helemaal ingewilligd worden.  De wetten van de fysica kunnen niet omzeild worden. Een monitor die niet is getuned zal  niet de beste monitor zijn. En Crumb is goede monitors gewoon. Verwend dat die mannen zijn. Ni te doen. Andrew was door ziekte niet heel goed bij stem. Maar het stemgeluid bleef sympathieke rocknroll uitstralen. En de mensen waren blij. De politie iets minder want we werden vriendelijk maar met aandrang verzocht om iets na half 1 te stoppen. Het publiek vroeg naar meer, maar we wilden geen ambras met de buren. Waar die dan ook waren in the middle of nowhere…. De mensen vroegen ook uitdrukkelijk naar meer viool van Sam, temeer omdat uw man van het geluid de viool had dichtgedraaid tijdens een viool nummer.  De afspraak was dat de viool moest open staan tijdens viool nummers en dicht tijdens nummers zonder viool. Ik had dat even verkeerd begrepen. Je wordt ouder papa hoorde ik iemand zingen. Maar monitors regelen en tegelijkertijd de front in het oog houden. Geen sinecure voor mannen die toch al geen 2 dingen tegelijk kunnen doen. Misschien in het vervolg een bevallige vrouwelijk assistente meebrengen om dar euvel op te lossen. Sorry Geert Tessens...

Voila, jullie terug op de hoogte en hopelijk heel curieus naar de nieuwe Crumb.

De agenda staat gepubliceerd op www.crumb.be.

En verder is het aan jullie.

Tot ergens aan het mengpaneel!

Paul van Crumb

 

woensdag
mrt252015

De Nieuwe Start

21maart 2015 zal op de geschiedkundige kaarten weer een stip hebben bijverdient , CRUMB  heeft de instrumenten weer opgepakt en welliswaar een optreden gegeven dat naar de normen van vroeger ,meer dan behoorlijk was ! ! Geert Verheyen,nieuwe solo Git en Kathleen Truyts nieuwe solo zang en backing vocals deden hun ding en verbaasden iedereen toen er werd gemeld dat dit de eerste keer was op een podium met CRUMB !

Dat kon niet , ongelooflijk ,fantastisch , dit smaakt naar meer ! en dat zal het dan ook worden !

Nu woensdag zal er een knoop gehakt worden wie de nieuwe viool gaat worden! want nu vrijdag speelt Kristof(hoogstwaarschijnlijk) voor de laatse keer nog eens mee ! dus Fans van het betere viool werk ,nu vrijdag uw laatse kans om hem bezig te zien!

DE NIEUWE START WAS FANTASTISCH !

Andrew van Crumb

donderdag
jan152015

Eindelijk weer een nieuwsbrief en een nieuw Crumb

Vrienden van Crumb,

Een nieuw Crumb dient zich aan.  Le nouveau Crumb est en train d’arriver.

Met de deur in huis: Kristof en Elice willen andere muzikale uitdagingen en laten Crumb achter met een groot gat. Met spijt zien we hen vertrekken. Jarenlang hebben we samen fijn gemusiceerd en tijdens menig concert de zaal laten ontploffen. Bij manier van spreken natuurlijk. Maar iedereen zag dat het goed was. Maar niet goed genoeg voor Elice en Kristof. Snik. Het ga jullie goed. We komen zeker kijken en luisteren als jullie in de buurt optreden.

Crumb beefde op zijn grondvesten. Maar Crumb kan zijn fans niet in de steek laten. Met 4 besloten we verder te gaan en ijverig te zoeken naar vervanging.. In binnen en buitenland werden advertenties geplaatst. “Rolling Stone magazine” wijdde een artikel aan Crumb (Robert Crumb, strip tekenaar, zoek hem maar eens op). Talloze gitaristen, zangeressen en violisten passeerden de revue. Maar de meeste werden streng maar rechtvaardig terug aan de deur gezet….

Niet zo bij Geert en Katleen. Geert Verheyen en Katleen Truyts zijn supertalenten zoals iedereen weet of zou moeten weten.  Ze werden aan onze boezem gedrukt en met loftrompetten binnengehaald. “Als dat niet klikt weet ik het ook niet meer” dacht ik zo bij mijn eigen zichzelf. De repetities verlopen voorspoedig. Achter de schermen wordt er ook met een violist(e) gewerkt. Goddelijk zal het zijn.  Daarover pas nieuws als de terreurdreiging achter de rug is om discussies over- en geweld om de echte god of godin te vermijden.

De agenda loopt weer vol zoals de afgelopen jaren. Crumb zal weer fantastisch zijn en wie ons nu niet boekt zal te laat komen. We zijn er klaar voor. De  basversterker krijgt een onderhoud, de PA wordt  getuned, De boxen afgestoft en van een nieuwe laag verf voorzien.  Met andere woorden: Ook de techniek zal het weer niet laten afweten de komende gigs.  Voor de rookies: Een “gig” is een optreden. Kort maar goed.  Voor de lomperikken: Een rookie is een debutant. Zoek debutant maar eens op in een woordenboek.

Eindelijk weer een nieuwsbrief, maar vooral:

EINDELIJK WEER CRUMB!

Paul van Crumb.