Optredens

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in CRUMB land? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig de laatste nieuwtjes.
email adres:
Geef deze code in:
« Crumb wenst de fans leuke feestdagen | Main | Een ongeluk komt nooit alleen »
dinsdag
jul262011

Nijlen zomert en Crumb zegeviert

Beste vrienden van Crumb,

Nijlen zomerde er weer op los het afgelopen weekend. De organisatie had ervoor gekozen om een zondag te programmeren met Nijlense groepen. Dat was goe gezien van het management van Nijlen Zomert. (in het vervolg afgekort to NZ) Lokale bands brengen de organisatie vele voordelen: De vervoersonkosten zijn minimaal. Dus de groepekes zijn goedkoper. Eigen volk trekt eigen volk, Dus er zal meer verteer en vertier zijn, Men spreekt dezelfde taal: Dus men begrijpt mekaar beter . Dat kan wel eens een probleem vormen als er west Vlamingen of Limburgers opduiken. Om nog maar te zwijgen van den Amerikaan, den Engelsman, den Duits of - o ramp - den Waal. Dan kan het aardig mis lopen.

Geen uilen die mannen van NZ. Dat was vree goe gezien, mo vent toch.

Den Andrew had zaterdag de weergoden aanbeden. En de weergoden hebben zondag Andrews gebed verhoord. Een mooie avond. Niet te warm niet koud. Niet te vochtig of te droog of te winderig. Perfecto.

We hadden het plan opgevat om het voorprogramma (de drie koningen nvdr) redelijk naadloos in Crumb te laten overlopen. Technisch bleek dat toch niet zo vlot te kunnen gaan als gedroomd, maar het publiek heeft  maar enkele minuutjes zoinder live muziek gezeten tussen de 3 kings en Crumb. Geen vervelende soundcheck waarbij kostbare tijd zou verloren gaan. Met dank aan Luc Baetens en co van SOTEC om dit technisch voor mekaar te krijgen. Goede communicatie doet wonderen.

De sound check ging dus door in de late namiddag op een leeg plein. En dat ging allemaal erg vlot. Sommige fans waren al afgezakt om zeker te zijn van een perfect plaatske op de eerste rij. Voor we het wisten zaten we in het Wit Huys aan tafel voor een fijn diner.  Het aantal gangen dat we voorgeschoteld kregen zou het fort van Kessel jaloers maken. Maar we mochten niet overdrijven. we moesten fit zijn voor de top prestatie die te leveren was.

Dus eerst genieten van de drie koningen en daarna vollen bak. Het plein was ondertussen al goed volgelopen. Wie Crumb nog niet moest kennen zou vanavond overtuigd worden. Een Nijlens diamant, maar geslepen door jongens en een meisje van Pulderbos en Vorselaer. Is dat poezie of niet?

Het werd weeral een fijn concert. Wat zeg ik? Het was een fenomenaal concert! Op facebook en dergelijk geven de mensen uiting van hun blijdschap en vreugde die ze tijdens het concert mochten ervaren. Er staan ook leuke filmpkes hier en daar, zodat je nog eens kunt nagenieten. En je zult zien dat Crumb een top live band is. Een festival zionder Crumb zou niet mogen bestaan….

Elice bracht een gesmaakte afwisseling in het testosteron geweld. Met kunde, talent, stijl en ballen (sic) stond de Queen of lust het publiek in te palmen. Daarna ging het feestje veel te snel verder. Met spijt in ons en uw hart moesten we stoppen. Een paar bisnummerkes konden nog net….  Moe maar voldaan werd er afgebroken en dan diende een fijne afterparty zich aan in de lokale Nijlense neringdoenerij. Er werd verbroederd en verzusterd dat het een lieve lust was. Wie er niet bij was kan alleen maar heel veel spijt hebben.

Maar Crumb komt terug. Volgende zaterdag in Ranst en een week later in Pulderbos… Kijk maar op de agenda.

Tot dan!

Paul van Crumb

 

Dank u Nijlen. U was een fijn publiek.

 

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>