Optredens

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in CRUMB land? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig de laatste nieuwtjes.
email adres:
Geef deze code in:
« Nijlen zomert en Crumb zegeviert | Main | Crumb zomert erop los »
maandag
jun132011

Een ongeluk komt nooit alleen

Het boshoek festival heeft kennis gemaakt met  Crumb.  En waarschijnlijk de wijde omgeving ook. En men zal je komen vertellen dat het een fijn concert was.  Meer volk in de tent aan het einde van de show dan in het begin.  Dat is veel beter dan andersom natuurlijk. En verbazing in de blikken van de mensen die voor de eerste keer met  Crumb werden geconfronteerd.  Een mokerslag waar het moet, swingend als het kan.  En steeds met stijl en afwisseling.

Liep het allemaal perfect en foutloos en geolied?

Bijna...

Na het 3de nummerke ging er iets mis met  de snare drum. Dit kostbaar kleinood krijgt het, zoals bekend, hard te verduren  tijdens shows en repetities. Onze Luk is geen “stille” drummer. Met gevoel als het moet, maar hard waar het hard moet zijn en dan bedoelen we hard hard. Dat kon niet blijven goed gaan. Het ging dus goed fout in Boechout. (Een rijmpje is altijd meegenomen) Even de show onderbroken en hulp gezocht maar niet  direkt gevonden.  Handig als hij is, zette Luk - of Ceuppie voor de vrienden-  zich aan de reparatie. Met naald en garen werd de trommel vakkundig hersteld. met een schaar uit het magische koffertje van de techneut werd de herstelling  afgewerkt en  konden we verder. Deze korte pauze werd ons vergeven want het vervolg van de show was zoooo geweldig. Dat er enkele sportievelingen zich op het podium begaven om hun vreugde kenbaar te maken aan het grote publiek, stellen we op prijs. Thanks for the support, guys!

Terwijl de hemelse Clintons het op het 2de podium van Crumb overnamen, werd podium 1 vakkundig  en efficiënt ontruimd. De ervaren organisatie had helpende handen voorzien en alles stond in no time buiten. Algoe dat het ni regende denk ik nu. Of alles was nat. De krappe parking stond nu vol gerief en autoos en camionettes. Den Andrew moest zijn voertuig een beetje opschuiven om de Drie Koningen de kans te geven naar een volgende optreden te racen. Hij reed vooruit, niet beseffend dat het drumstel van Ceuppie, voor de gelegenheid ingepakt in donkere zakken, net voor zijn busje stond…  De basdrum gaf een geluid, anders dan wat we van dit soort instrument gewend zijn en Andrew voelde dat er iets niet klopte. Hij sprong uit de bus en tot zijn ontsteltenis begreep hij dat hij was ingereden op het slagwerk van onze Luk. Verslagenheid alom. Van de hemel in de hel. Voorzichtig werden de zakken met achtereenvolgens Basdrum, floortom en net herstelde snaredrum in de wagen geladen. Met respect werden de trommels warm onder een dekentje gelegd en met de nodige omzichtigheid onder escorte van 2 Zwaantjes naar Nijlen vervoerd. Een team van specialisten stond daar klaar om de nodige operaties uit te voeren op de gehavenden. Het verdict viel in de vroege uurtjes:  Amper schade. Het basdrum vel gescheurd, tot daaraan toe, maar verder alles operationeel. Een zucht van opluchting ging door de massa die in steun was komen opdagen aan de garage van Luk. Een applausje werd ontraden opdat we de mensen in de buurt niet zouden wakker maken. Nu kon iedereen zelf met een gerust hart gaan slapen.  Wel kort maar dan des te heviger.

Nu zijn we klaar voor de volgende. Weer een grote:  Nijlen Zomert op 24 juli. We rekenen weer op jullie steun.

Cu there

Paul van Crumb

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>